Marți, 15 Martie 2016 17:17

Ce este RSS


 rss       RSS (Really Simple SyndicationsauRich Site Summary)este un format standard, bazat peXML, folosit pentru a facilita publicarea şi popularizarea conţinutului web.

        Standard-ul RSS este folosit de majoritatea site-urilor de ştiri, şi în special de site-urile care pun în valoare conţinut proaspăt într-un timp scurt. Bine înţeles, standardul RSS poate fi folosit pentru absolut oricefel de informaţiice pot fi prezentate sub formă de articole. Majoritatea blog-urilor prezente online au o sursa RSS pentru articolele publicate, sau chiar pentru ultimelecomentarii adaugate.

      Standardul RSSa fost făcut cunoscut datorită companiei UserLand (în  1997), si preluat ulterior de catre Netscape, fiind astfel folosit în cadrul portalurilor de ştiri proprii. La scurt timp, acesta a devenit principala modalitate de a schimba informaţii intre site-uri precum: BBC, CNN, Disney, Forbes, ZDNet.

        Sursele RSS (feed-urile) ajută în mod direct în campania depromovare online, datorită faptului că poate genera trafic, fie prin utilizarea directă a acestora de către utilizatori, fie prin publicarea conţinutului acestora în reţele de distribuire a informaţiilor.

rss2

        Din punctul de vedere aloptimizării web, utilizarea unei surse RSS pe site-ul dvs. vă avantajează în mod indirect. Nu se poate spune că aceasta vă ajută in procesul de optimizare, dar în mod cert vă va ajuta în campania de marketing. Unul dintre avantajele majore ale acestei facilităţi este că vă puteţi informa vizitatorii site-ului fără că aceştia să îl viziteze propriu-zis. Iar, în cazul în care conţinutul informaţional pus la dispoziţie către clienţii site-ului este de o calitate ridicată, aceştia îl vor revizita cu siguranţă.

 

Mai multe din această categorie: « Ce trebuie să știi când alegi cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.